Laden Evenementen

Detoxcursus: Duurzaam gezond

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Detoxcursus: Duurzaam gezond

september 8 @ 10:00 - september 12 @ 17:00

€498
permacultuur en gezondheid

Detoxcursus waarin je door middel van ervaring leert hoe je tijdens een detoxperiode jezelf kunt reinigen van mentale en lichamelijke afvalstoffen. Zo leg je de basis voor een gezond, energiek en levenslustig leven.

Deze cursus wordt verzorgd door Zoë Silvester van Body&Soulworks.

“Tijdens mijn permacultuur pdc’s waren de opleidingen gericht op het verduurzamen en bewust inrichten van de leefomgeving. Ik ben begonnen om onze persoonlijke gezondheid te benaderen door de permacultuur bril.”

Als je nu duurzaam en bewust voor je innerlijke leefomgeving zorgt, heb je hier voor de rest van je leven profijt van. Een goede lichamelijke en emotionele gezondheid is de basis voor een prettig leven. 

In deze detoxcursus kijken we naar leefstijl en voedingsgewoonte van onze voorouders van 2,5 miljoen jaar geleden en de nog overgebleven jagers en verzamelaars van deze tijd.

Onze genen zijn voor 98% identhiek aan de mensen die 2,5 miljoen jaar geleden leefden. Dat betekent dat ons lichaam is aangepast op de leefstijl en voedingsgewoonten van onze voorouders. En dus onbekend met onze westerse voeding en leefstijl. De effecten hiervan op onze gezondheid, energiehuishouding en stressbeleving komen uitgebreid aan bod tijdens deze detoxcursus.”

Periode van detox

Een periode van detoxing is een eeuwenoude methode om lichaam en geest te reinigen van afvalstoffen/toxines. Voorheen bestonden periodes van detoxing door voedselschaarste, geloof of als therapievorm. Het lichaam is vanuit de evolutie gewend aan tijden van voedselschaarste maar nog niet aangepast op een leven van continue overvloed.

Meer dan ooit krijgen we door ongezonde voeding, stress en vervuiling veel toxines binnen. Ons lichaam kan dagelijks een beperkte capaciteit van deze stoffen uitscheiden. Wat niet kan worden uitgescheiden wordt voornamelijk opgeslagen in vetcellen. Wanneer afvalstoffen door de jaren worden vastgehouden en ophopen kan dit zorgen voor klachten en ziekten.

Opbouw van de cursus

Om optimaal en veilig te ontgiften bestaat deze detoxcursus uit 3 onderdelen

  • Voorbereidingsfase van 6 dagen
  • Detoxfase van 4 dagen
  • Opbouwfase van 6 dagen

De voorbereidingfasen
b
estaat uit:

  • Een persoonlijk detox-leefstijlconsult. Via een uitgebreide anamnese stel ik een persoonlijk voorbereidingsplan voor je op. 
  • Een cursusdag waar je mede cursisten ontmoet. Onderdelen van de cursusdag: Wat is detoxing? Vormen van detoxing,  ondersteunen van je uitscheidingsorganen, workshop fermenteren.
  • 6 dagen voor aanvang van de detoxfase, start je met het voorbereidingsplan. Per dag krijg je adviezen voor het afbouwen van je voeding en het ondersteunen van je uitscheidingsorganen.

De Detoxfasen
Gedurende 4 dagen ga je je lichaam intensief reinigen op basis van sappen, rauwe groenten en intermittent fasting. 

Onderdelen:

  • detoxretraite op Finca vrij. Dag 1 start je thuis op. De overige dagen mag je je samen met de groep laten dragen tijdens een heerlijke retraite, gericht op ontspannen en loslaten (onderaan deze pagina staat meer informatie over de retraite).

Opbouwfase
In 6 dagen bouw je je voeding stap voor stap weer op.

Onderdelen:

  • Stappenplan voor het opbouwen van je voeding
  • online leeromgeving met gezonde leefstijl en voedingsadviezen
Programma retraite op Finca vrij
Apartment
Garden
Fireplace
Group and dinner area
Group and dinner area
vue point
Previous
Next

Datum: 15 t/m 17 november

Inloop vrijdagmiddag vanaf 17.30, afscheid zondagmiddag om 16uur

Programma onderdelen

Detoxmaaltijden

De maaltijden worden bereid door retraitechef Elselien Epema. Ze laat ons zien dat je zelfs tijdens een detox kunt genieten van lekkere maaltijden. De maaltijden zijn speciaal samengesteld en zijn op groenten en fruit basis. 

Ochtendprogramma: Yoga en geleide meditatie

De ochtend start met yoga en geleide meditatieles.

Yogadocente Sas Odenthal eigenaresse van Praktijkeindhoven zorgt voor een heerlijke, bewegelijke en ontspannen ochtend.

Buikmassage

Tijdens een buikmassage worden de organen zachtjes gemasseerd. Dit geeft ontspanning aan de organen waardoor ze veel beter werken. Het heeft een positief effect op de spijsvertering en het immuunsysteem

Ochtend en middag programma

Onderdelen zijn: geleide visualisaties, inzichtelijk krijgen en loslaten van oude patronen die je weerhouden van een gezond en vitaal leven, vuurceremonie en mindfulness strandwandeling

Retraite locatie

De detoxretraite wordt gegeven op de prachtige locatie van Fincavrij, 1,5 kilometer gelegen van zee in Scharendijke. 

De plek straalt rust en ruimte uit. Er is een grote cursusruimte en een mooie lounge/eetruimte met uitzicht op de tuin. De tuin is schitterend ingericht en alleen toegankelijk voor onze groep.

Je verblijft in een 2 a 3 persoonsappartement met eigen badkamer. De appartementen liggen los van de gezamenlijke ruimte zodat je je ten allen tijden in rust kan terugtrekken.

Wat kun je verwachten van de cursus?

Investering

De investering die je doet om deze detoxcursus te volgen is 498 euro. Dit is inclusief alle genoemde cursus en retraite onderdelen, buikmassage, persoonlijk leefstijl-detoxconsult, maaltijden en toegang tot online leeromgeving. 

Previous
Next
Deze cursus wordt verzorgd door

Zoe Silvester

Mijn doel de wereld van vandaag gezonder maken.

Mijn ervaring begon als oncologieverpleegkundige. In het ziekenhuis zag ik de consequenties wanneer je niet goed voor je fysieke en mentale lichaam zorgt. 

Mijn hart lag niet in de reguliere zorg. Mijn zoektocht begon in de permacultuur. Ik volgde 2 PDC en vanuit daar werd ik geïnspireerd door de natuurgeneeskunde. De holistische benadering, het aanpakken van de oorzaak, genezen of ondersteunen met middelen uit de natuur past perfect in mijn visie.  De afgelopen jaren heb ik mijn kennis aangevuld met cursussen in orthomoleculaire therapie en evolutionaire geneeskunde.

Ik geef met heel veel plezier detox en leefstijlcursussen vanuit een holistische benadering.

Met heel veel enthousiasme verwelkom ik je tijdens de detoxcursus.

Sas Odenthal

Sas geeft de massage en yogales tijdens de retraite.

Ruim twintig jaar geleden kwam de opleiding tot acupuncturist op mijn pad. Een prachtige methode om lichaam & geest te resetten en het immuunsysteem te versterken. 

Al snel was ik zo enthousiast dat ik mijn palet uit wilde breiden. Ik volgde meerdere massage-opleidingen waaronder Shiatsu en orgaanmassage. 

Omdat zowel voeding als beweging & ontspanning ook belangrijke rollen spelen m.b.t. gezondheid studeerde ik nog voedingsleer en volgde ik een opleiding tot yoga-docent.

 Inmiddels heb ik zo’n 18.000 behandelingen mogen geven en ben ik jarenlang elke dag gestart of geëindigd met het geven van een yoga-les (Hatha, yin yoga, power yoga, Dru yoga). De kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan geef ik met veel plezier aan je door.

Gegevens

Begin:
september 8 @ 10:00
Einde:
september 12 @ 17:00
Kosten:
€498

Locatie

finca vrij
Kapelleweg 29a
Scharendijke, 4322 NG Nederland
+ Google Maps

Organisator

Zoë Silvester

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Scroll to Top