Laden Evenementen

Permacultuur inspiratiedag

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Permacultuur inspiratiedag

9 september 2020 @ 10:00 - 16:00

€65
samenwerking

Elke Permacultuur inspiratiedag is een feest!

De Permacultuur inspiratiedag is een levendige dag vol nieuwe info en mooie ontmoetingen. Een dag waar je energie van krijgt en zin om aan de slag te gaan. De inspiratiedag is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Is Permacultuur nieuw voor jou, dan is dit een goede kennismaking. Heb je al ervaring met Permacultuur en bijvoorbeeld al een jaarcursus gedaan, dan is dit een mooie gelegenheid om je netwerk te vergroten, je kennis te verbreden en verdieping te vinden. Deze dag geeft je tevens de kans om antwoorden te krijgen op vragen die je hebt t.a.v. je project.

De dag geeft inzicht in de mogelijkheden die Permacultuur te bieden heeft. De werkvormen zorgen voor interactie waarbij informatie en ervaringen worden uitgewisseld en de workshops  geven nieuwe kennis die je praktisch toe kunt passen. Er worden meerdere inspiratiedagen per jaar gegeven, zodat je volop mogelijkheden hebt om je netwerk te vergroten en nieuwe ideeën op te doen. 

De komende inspiratiedag, op 9 september, komt Joris Boons ons vertellen hoe hij zijn bijzondere Tiny House aan het bouwen is. Hij deelt zijn bouwmodel en neemt ons mee in de keuzes die hij heeft gemaakt in het bouwproces. Ecologische materialen, zelfvoorzienendheid, bouwfysica, comfort en esthetiek zijn een aantal onderwerpen die hierbij aan bod komen. Joris werkt als ZZP-er voor Groene bouwmaterialen en diverse installatietechnische adviesbureau’s en is gespecialiseerd in het ontwerpen van duurzame energiesystemen in gebouwen. 
Daarna neemt Martijn Ballemans je mee in de wondere wereld van voedselbossen. Wat is een voedselbos? Waarom een voedselbos en hoe pak je het aan? In de middag gaan we aan de slag met het maken van kruidengeneesmiddelen. Merel Burggraaf deelt haar kennis en ervaring over de heilzame kracht van planten en hoe je met gangbare planten zelf een geneesmiddel kunt maken. 

Workshops

Er worden verschillende workshops aangeboden door verschillende experts. Elke inspiratiedag is dit aanbod weer anders, zodat je elke keer nieuwe kennis opdoet. De workshops zijn erop gericht dat je iets leert dat je thuis toe kunt passen. Van tuinontwerp tot paddestoelen kweken, van strobouw tot fermenteren en van rocketstove tot eetbare wilde planten.  De workshops zijn ontmoetingen met nieuwe kennis en vaardigheden… En ontmoetingen met experts die je vervolgens weet te vinden als je ze nog eens nodig hebt. 

Delen = vermenigvuldigen

Op de Permacultuur inspiratiedag kun je met anderen delen wat jouw ideeën en plannen zijn of wat je doet. Door dit te delen vermenigvuldig je datgene dat jij uit wilt dragen en waar jij voor staat. Door dit van anderen te horen raak je geïnspireerd en vergroot je jouw netwerk. Door elkaar op deze manier te ontmoeten ontstaan waardevolle relaties of zoals dat in de Permacultuur genoemd wordt: “nuttige verbindingen”.

Cursuslocatie

Boerderij ‘t Schop in Hilvarenbeek is een prachtige plek waar kleinschaligheid en werken met de natuur hoog in het vaandel staan. Het familiebedrijf kenmerkt zich door extensieve veelteelt, biologische streekwinkel, een moestuin en een mooie trainingsruimte. 

De inspiratiedag kost slechts 65 euro (Incl BTW). Dit is incl koffie, thee en een heerlijke, biologische lunch.

Vier keer per jaar kun je meedoen met een Permacultuur inspiratiedag. Je kunt het zien als een vonk die jouw vuur steeds opnieuw aanwakkert. Een gezellige dag met waardevolle ontmoetingen, nieuwe kennis en inzichten. Een mooie kennismaking met Permacultuur of een goede verdieping en verrijking. Een cadeau aan jezelf en voor anderen.

Gegevens

Datum:
9 september 2020
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€65
Evenement Categorie:

Locatie

Boerderij ‘t Schop
Esbeekseweg 2
Hilvarenbeek, 5081ED Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.hetschop.nl/

Wie zijn aanwezig

92 personen hebben zich aangemeld voor Permacultuur inspiratiedag

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Scroll to Top