Laden Evenementen

Permacultuur Intensive – 3 daagse permacultuur cursus

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Permacultuur Intensive – 3 daagse permacultuur cursus

6 oktober 2020 @ 10:00 - 8 oktober 2020 @ 17:00

€325 – €345

Dompel jezelf onder in Permacultuur tijdens deze 3 daagse Intensive cursus.

Door een gezonde afwisseling van kennis, actie en voorbeelden uit de praktijk ervaar je in drie dagen een flinke kick-start in de wereld van Permacultuur. Door activatie van de groepsdynamiek en de afwisseling in werkvormen krijgt het leren een waardevolle betekenis. Een ervaring die deel van je wordt.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die actief aan de slag willen gaan met Permacultuur. Voor hobbyisten en professionals. Je ontwikkelt een visie op planten en op ontwerp die gericht is op meebewegen met de natuur. En je ontwikkelt skills die je thuis of in je werk direct toe kunt passen.

Op de cursusdagen wordt je verwend met heerlijke lunches en diners. Waarbij we op een van de avonden samen een maaltijd bereiden op vuur. Koffie en thee wordt natuurlijk ook verzorgd.

Wat je kunt verwachten.

De onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus zijn:

 • Permacultuur ethiek en gedachtegoed.
 • Observatie skills.
 • Inzicht in processen in de bodem.
 • Manieren van bodemverbetering.
 • Je maakt een wormen compostbak om mee naar huis te nemen.
 • Gunstige plant combinaties. Waar let je op.
 • Combinatieteelt in de moestuin.
 • Voedselbos principes.
 • Vuur maken m.b.v. een vuursteen en koken op vuur.
 • Meerjarige eetbare planten en hoe je die toe kunt passen in je ontwerp.
 • Permacultuur boeken onder de loep.
 • Het ontwerpproces in een notendop
 • Zelf aan de slag met het maken van een ontwerp op locatie.
Daarnaast krijg je een uitgebreid naslagwerk in de vorm van e-books, films en handouts om verder de verdieping in te gaan.
Permacultuur diversiteit

Een beleving waar je energie van krijgt!

De cursussen van PUUR Permacultuur staan erom bekend lekker levendig en energiek te zijn. Gun jezelf een inspirerende vakantie van drie dagen die je horizon verbreedt en waarin je inspirerende mensen ontmoet die allen op hun eigen manier het Permacultuur pad bewandelen. 

De cursus wordt gegeven op de prachtige boerderij het Schop in Hilvarenbeek. Hier maken we gebruik van de ruime en gezellige cursusruimte waar het houtvuur knispert. En gebruiken we ook de buitenruimte, waar we opdrachten uitvoeren en genieten van het Brabantse land. Boerderij het Schop serveert tevens de biologische lunches en diner, deels van eigen land en uit eigen streekwinkel. 

Op de tweede dag maken we een excursie naar een Permacultuur tuin in Haaren, waar we een rondleiding krijgen en waar we verschillende onderwerpen in de praktijk behandelen. 

Je kunt kamperen op de naastgelegen natuurcamping het Buitenhof of je kunt zelf een accommodatie boeken in de omgeving. Bij het kopen van een ticket voor de cursus kun je kiezen om meteen een plaats op de camping te reserveren. Dat is wel zo gemakkelijk… en gezellig!

Een waardevolle investering

De investering die je doet om deel te nemen aan de Permacultuur Intensive bedraagt 395 euro. Je kunt bij het kopen van je ticket er ook voor kiezen om de kampeerplek meteen mee te boeken. (Deze prijs is hetzelfde voor camper, tent of caravan en geldt per persoon.)

De 3 daagse cursus is inclusief 3 lunches, twee maal diner, koffie & thee en een lekker drankje bij het vuur. En natuurlijk niet te vergeten waar het echt om draait… een flinke portie kennis, inspiratie en plezier!

De ervaring leert dat cursussen zeer snel volgeboekt zijn, dus twijfel niet te lang als je hier blij van wordt!

Gegevens

Begin:
6 oktober 2020 @ 10:00
Einde:
8 oktober 2020 @ 17:00
Kosten:
€325 – €345

Locatie

Boerderij ‘t Schop
Esbeekseweg 2
Hilvarenbeek, 5081ED Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.hetschop.nl/

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Scroll to Top