Laden Evenementen

Moestuincursus Permacultuur

« Alle Evenementen

Moestuincursus Permacultuur

oktober 9 @ 10:00 - oktober 10 @ 17:00

€185

Permacultuur moestuin voor beginners en gevorderden

De tweedaagse moestuincursus geeft je inzicht in wat je moet doen en wat je nodig hebt om te smullen van je eigen tuin, balkon, dak of vensterbank. 

Je ontmoet mensen met soortgelijke plannen en we ruilen zaden en plantjes met elkaar. Je gaat naar huis met een flinke hoeveelheid basiskennis, een eigengemaakt teeltplan, actieplan en een wormencompostbak om meteen te kunnen beginnen. Daarnaast wordt je op beide dagen verwend met een heerlijke, biologische lunch.

Leren... Op een natuurlijke manier

Bij Puur Permacultuur gebeurde het leren op een levendige manier, zodat je de leerstof gemakkelijk eigen maakt. De moestuincursus staat bekend om de grote verscheidenheid aan werkvormen, een goede afwisseling tussen theorie en praktijk, de prettige sfeer en concrete leeropbrengst. Veel  inspiratie en plezier … en elke cursusdag een heerlijke lunch. 

Je ontvangt praktische handouts, er zijn tal van inspirerende boeken die je in kunt kijken, ontwerpmaterialen worden verzorgd en de rondleiding op de biologische tuinderij laat zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Deze cursus wordt bezocht door mensen die willen starten met een moestuin en door mensen die al moestuin ervaring hebben en zich verder willen verdiepen. Een cursusdag bij PUUR Permacultuur geeft energie!

cursus programma Permacultuur moestuincursus

 • De bodem begrijpen en de bodemkwaliteit verbeteren.
 • Rondleiding op Tuinderij de Es
 • Vanuit Permacultuur naar je tuin kijken.
 • Wissel- en combinatieteelt.
 • Voor- en nateelt.
 • Vaste, eetbare (sier)planten.
 • Mulchen (op verschillende manieren)
 • Compostthee, composthoop en wormencompostbak maken.
 • Stappenplan: hoe maak je een ontwerp voor je tuin.
 • Zaden en plantjes ruil.
 • Je eigen teeltplan maken.
 • Klaar voor de start… Actieplan!

100% gegarandeerd onbespoten, biologisch en met liefde verbouwd voedsel voor een lage prijs? Natuurlijk… uit eigen tuin!
In deze cursus van twee dagen leer je alles wat je moet weten om te beginnen met het verbouwen van je eigen voedsel.

 

Locatie

Tuinderij De Es in Haaren is een prachtig aangelegde biologische tuinderij vol mooie voorbeelden en een fijne uitstraling. Op beide dagen wordt een heerlijke, biologische lunch geserveerd en koffie en thee staat de hele dag voor je klaar.

Allebei de cursusdagen beginnen om 10:00 en eindigen om 17:00. In de omgeving zijn verschillende mogelijkheden voor Bed&Breakfast.

Gegevens

Begin:
oktober 9 @ 10:00
Einde:
oktober 10 @ 17:00
Kosten:
€185

Locatie

Tuin de Es
Eind 19c
Haaren, 5076 TD Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Moestuincursus Permacultuur 9 en 10 oktober
185,00 incl. BTW
4 beschikbaar
Scroll to Top