Laden Evenementen

Rondleiding op Boerderij van de toekomst

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondleiding op Boerderij van de toekomst

20 april 2019 @ 14:00 - 16:00

€12

Laat je inspireren op deze rondleiding op de Boerderij van de toekomst.

Deze boerderij: “Ferme de Desnié” is vanaf de basis vormgegeven vanuit Permacultuur. Ferme de Desnié is gelegen op een prachtige locatie aan de rand van de Ardennen op een terrein van 9 hectare. Hier wordt sinds vier jaar gewerkt met de intentie een voorbeeld te zijn voor een nieuwe manier van landbouw. Gericht op tuinbouw, veeteelt, watermanagement, energiemanagement, educatie, ontwerp en innovatie. Dit alles op natuurlijke wijze en op kleine schaal met als doel een veerkrachtig bedrijf te zijn dat bestand is tegen de economische, ecologische en sociale uitdagingen van deze tijd. Een boerderij die laat zien dat het mogelijk is om op gezonde wijze gezond voedsel te produceren door tegelijkertijd de omgeving te verrijken. Een boerderij van de toekomst!

 

Sfeerimpressie Ferme de Desnié

Kom kijken, voelen, proeven, ruiken, horen en ervaren wat hier gebeurd.

In deze rondleiding van twee uur maak je kennis met Permacultuur als ontwerpmethode voor deze boerderij. Je ontdekt de filosofie en het gedachtengoed en ziet hoe dit in de praktijk wordt toegepast. “Boeren verstand” ofwel een slim Permacultuur ontwerp zorgt hier voor een  brandstof-vrije manier van voedselproductie, uitgekiend watermanagement systeem, kringlopen op eigen land, een lokale afzetmarkt, een gezonde manier van werken, bodemverrijking en landschapsverrijking. Je ziet hoe er op de boerderij gewerkt wordt, je kunt proeven wat er geoogst wordt en je ervaart hoe het is om rond te lopen in dit prachtige paradijs. In twee uur tijd wordt je ondergedompeld in een wereld vol nieuwe mogelijkheden.

Waar & Wanneer

In 2018 wordt er nog één rondleiding gegeven. Deze is op woensdag 17 oktober van 15:00 tot 17:00. In 2019 komen er weer nieuwe rondleidingen op het programma. Deze zullen gepubliceerd worden op deze website. Daarnaast wordt er in mei 2019 een volledige permacultuur cursus (PDC) gegeven op deze boerderij door PUUR Permacultuur. Zowel de rondleiding als de cursus wordt gegeven in het Nederlands. Franstaligen kunnen terecht op de website van Ferme de Desnié.

De boerderij is gelegen op slechts een uurtje rijden vanaf Maastricht, vlakbij Luik. Het adres is Chemin du Coin du bois 1, 4910 La Reid (Theux) in België.

Kosten voor deelname

We vragen slechts €12,- voor deze rondleiding, zodat het voor iedereen mogelijk is om langs te komen en kennis te maken met Ferme de Desnie. Twee dagen voor aanvang mail ik de deelnemers met de vraag om carpoolverzoekjes door te geven. Dat bespaart in de kosten en zo ontmoet je mensen met soortgelijke interesses.

Gegevens

Datum:
20 april 2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€12

Locatie

Ferme de Desnié
Chemin du Coin du bois 1
La Reid, 4910 België
+ Google Maps
Telefoon:
+32 (0)496 125 758

Wie zijn aanwezig

24 personen hebben zich aangemeld voor Rondleiding op Boerderij van de toekomst

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar
Scroll to Top