Dragon Dreaming Kapeltuin

Samenwerken m.b.v. Dragon Dreaming.

Begin februari 2015 begeleide ik een groep vrijwilligers van buurttuin De Kapeltuin in Breda met als doel om de samenwerking te bevorderen,  een gezamenlijke visie te creëren en een heldere taakverdeling voor het komende tuinjaar op te zetten. Dit alles op 1 dag en dus een speed-sessie Dragon Dreaming om het vuur aan te wakkeren, verbindingen tot stand te brengen en eigenaarschap te bevorderen van waaruit samengewerkt kan worden. Het was een gezellige dag die begon met een sceptische blik en veranderde in een gezellige sfeer vol enthousiasme.

Aan de slag!

Het tuinseizoen is nu in volle gang. Een van de vrijwilligers stuurde me een mail om te laten weten hoe het er nu voor staat en me te vertellen wat het effect is geweest van de workshop dag dragon Dreaming.

“Het is nu 14 juli en ik wil je even op de hoogte brengen van de ontwikkelingen sinds de workshop Dragon Dreaming die we bij je gevolgd hebben.  De aanwezige 17 personen zijn duidelijk gemotiveerd en geïnspireerd geraakt op de dag zelf en het was nog even afwachten wat dit na enige tijd voor effect zou hebben. De “dromen” zijn deels wel en deels niet gerealiseerd en nu ik dit zo schrijf bedenk ik dat het goed is om ze weer eens door te lezen. Wat wezenlijk veranderd is, is de betrokkenheid van onze leden. Er wordt veel samengewerkt.
De tijdens de workshop ontstane werkgroepen (het zijn er uiteindelijk 4 geworden) functioneren van redelijk (veel mensen hebben weinig tijd) tot zeer goed. Het hele idee van samenwerken is goed doorgedrongen en voor het nemen van beslissingen doen we bijna altijd een “rondje”. Ons hoofddoel van draagvlakvergroting en het delen van de verantwoordelijkheden is zeker gerealiseerd. Kortom: jouw workshop was niet alleen zomaar een heel erg leuke dag! Het heeft zeker blijvend effect gehad op onze vereniging. De tuin staat er geweldig bij en er wordt veel in gewerkt door een groot aantal leden. Je moet maar weer eens komen kijken! Altijd welkom…
Vriendelijke groet namens vereniging “De Kapeltuin Breda”.

 
 

Ik vind het mooi om te zien dat het effect van slechts 1 workshop dag zoveel teweeg heeft gebracht. Voor mij is dit weer een mooie bevestiging dat Dragon Dreaming als procesbegeleiding methode zeer effectief is. Wanneer je als bedrijf of willekeurig wat voor groep mensen samen wilt werken om een gezamenlijk doel te bereiken, dan is Dragon Dreaming volgens mij een geweldige meerwaarde.

Dragon Dreaming als proces begeleidingsmethode.

Als je het interessant vind om meer te weten te komen over Dragon Dreaming dan verwijs ik je graag door naar de pagina begeleiding op deze website. Daarnaast zie je op de pagina projecten meerdere voorbeelden waarbij ik met Dragon Dreaming heb gewerkt om een groep te begeleiden. Zoals woongemeenschap Groene Mient en bouwproject Eco Expo op De Kleine Aarde. Daarnaast vind je ook info op de internationale site voor Dragon Dreaming.

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Wat zeggen onze cursisten over ons?

Benieuwd naar wat de cursussen je te bieden hebben?
Swipe hieronder om de ervaringen van onze cursisten te lezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van ons nieuws en cursussen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief