Permacultuur Festival

Een fantastische beleving!

Het Permacultuur festival is een mooie gelegenheid om kennis te maken met Permacultuur en om verdieping te vinden in verschillende onderwerpen. Van natuurlijk bijenhouden tot composttoiletten en van strobalenbouw tot lokale economie systemen. Voor wie er nog nooit geweest is raad ik je aan om er eens een kijkje te nemen. Dit jaar werd het festival voor de tweede keer georganiseerd en trok het ruim twee maal zoveel bezoekers als het eerste jaar (2014). Mooi om te zien hoe de interesse in Permacultuur zich uitbreid en dat steeds meer mensen zich professionaliseren in permacultuur.

Het Permacultuur Festival vindt plaats op Kasteel Nieuwenhoven in het Belgische Sint-Truiden. Een prachtige lokatie waar ook de zeer inspirerende CSA tuinderij Samenland van Taco Blom gevestigd is. Je kunt er kamperen in de boomgaard of een kamer huren in het kasteel. Er worden heerlijke maaltijden geserveerd of je kunt zelf koken.

Permacultuur workshops en mooie ontmoetingen op Permacultuur Festival 2015

Gedurende drie dagen kon je allerlei workshops volgen vanuit verschillende expertises. Wouter van Eck over voedselbossen, Marc Siepman over de bodemvruchtbaarheid, Taco Blom over enten, Linder Heerik over natuurlijk plaagbeheer, Irene Verbeek over Permacultuur Gilden, Fransjan de Waard vertoonde de film Bodemboeren en zo waren er tal van experts die hun kennis vol passie overbrachten. Ikzelf gaf vanuit Puur Permacultuur de introductieworkshop om mensen kennis te laten maken Permacultuur. Daarnaast was er ook een markt met natuurlijke producten zoals oogst van eigen land, voedselbos planten en zelfgemaakte producten. En een programma voor de kids met o.a. de Bio scoop. (voor het complete programma: check de Permacultuurfestival website)

Ik vond het leuk om te zien hoe gedreven en gepassioneerd de workshopgevers en de bezoekers over het onderwerp praatten en hoeveel projecten er op het moment ontstaan en succesvol draaien. Er komt steeds meer kennis en ervaring beschikbaar, waardoor deze vernieuwende manier van leven steeds meer wortels krijgt om goed te aarden. Het Permacultuur netwerk voor Nederland en Vlaanderen brengt de projecten, workshops en Permaculturisten mooi in kaart en geeft daarnaast informatie over verschillende onderwerpen. Je kunt hier tevens je eigen project toevoegen en een profiel aanmaken. Daarnaast is het spiksplinternieuwe Permacultuur Magazine een leuke mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de Perma-scene.

Kom je ook?

Het Permacultuur festival van 2016 zal ongetwijfeld weer een groot succes worden. Leuk als jij er ook bij bent! Je kunt als bezoeker komen of zelf een workshop geven. Meer info over het Permacultuur festival komt later in het jaar. Je kunt op de hoogte blijven via de website en ik kan je middels de PUUR Permacultuur nieuwsbrief de nodige info toesturen als de tijd rijp is.

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Wat zeggen onze cursisten over ons?

Benieuwd naar wat de cursussen je te bieden hebben?
Swipe hieronder om de ervaringen van onze cursisten te lezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van ons nieuws en cursussen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief