Permacultuur moestuin

De Permacultuur moestuin… Een “Garden of Eden”

Voor mij komt de Permacultuur moestuin het meest in de buurt van een Paradijs. Vooral wanneer je dit ook nog kunt combineren met een voedselbos. Het is de grote diversiteit aan leven, de grote diversiteit aan oogst en de schoonheid van de natuur die je uitgenodigd om een veerkrachtig systeem te vormen.

In je hangmat in de Permacultuur moestuin

Er wordt vaak gezegd dat een Permacultuur moestuin geen onderhoud nodig heeft. Dat je in je hangmat kunt liggen… wachten tot de oogst vanzelf in je mond valt. Dat is in de praktijk natuurlijk niet zo. Hoewel we in de Permacultuur moestuin zoveel mogelijk gebruik maken van meerjarige gewassen, telen we nog steeds voor een groot deel eenjarige gewassen. We brengen het land in cultuur. En wanneer we dat doen is onderhoud onvermijdelijk. En eerlijk gezegd vind ik het heerlijk om lekker bezig te zijn in de tuin. Vooral wanneer ik dat doe met de intentie om met de natuur mee te werken, in plaats van ertegen te strijden.

Meer leren over de Permacultuur moestuin

Wil je leren hoe je een bestaande moestuin omvormt tot een Permacultuur moestuin? Wil je beginnen een Permacultuur moestuin tuin aan te leggen? Of wil je je blijven verdiepen? Meld je dan aan voor de Permacultuur moestuin cursus. In deze tweedaagse cursus leer je de in’s en out’s om van jouw tuin een Garden of Eden te maken. Klink op deze link voor meer info en de mogelijkheid om je in te schrijven.

Permacultuur opleiding

De Permacultuur opleiding (Permaculture Design Course: PDC) is een zeer uitgebreide kennismaking met Permacultuur.

Ontwerp cursus voedselbos en eetbare tuin

In deze praktische cursus leer je in drie maanden een ontwerp maken voor jouw voedselbos of eetbare tuin.

Moestuincursus Permacultuur

De tweedaagse moestuincursus geeft je inzicht in wat je moet doen en wat je nodig hebt om te smullen van je eigen tuin, balkon, dak of vensterbank.

eLearning opleiding

De Permacultuur opleiding (Permaculture Design Course: PDC) is een zeer uitgebreide kennismaking met Permacultuur.

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Wat zeggen onze cursisten over ons?

Benieuwd naar wat de cursussen je te bieden hebben?
Swipe hieronder om de ervaringen van onze cursisten te lezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van ons nieuws en cursussen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!