Permacultuur Stage bij Martijn Ballemans

Permacultuur stage… De plukroute als Permacultuur project: dat sprak me wel aan toen ik stage kwam lopen vanuit Helicon Tilburg.

 

Mijn naam is Jeroen Memelink, voor tien weken heb ik stage gelopen bij Martijn. Ik werkte samen met hem in het MCSI (www.midpointcsi.nl) op de spoorzone. We waren bezig met het project ‘De Plukroute’, een wandelroute door Tilburg waar je fruiten noten kunt plukken.

 

Mijn opdrachten hierin waren erg variërend. Ze bestonden uit onderzoeken en een plan van aanpak maken. Het was een zoektocht hoe we konden beginnen met de aanleg van de Plukroute en dat was een uitdaging. Toen het duidelijk werd dat we ons op de wijk Stokhasselt gingen richten kon ik mij daarop concentreren. Ik zorgde voor een sponsor en communicatie plan en kreeg daarbij buitenstaande opdrachten. Zo zorgde ik voor een kaart met al het eetbare groen in Tilburg en ontwierp ik een flyer en poster voor een wormencompostbak die bij de MCSI kwam te staan. Ook werkte ik aan een database van eetbare planten en maakte ik daar een Prezi van.

 

Samen met alle weekreflecties heb ik een Mindmap gecreëerd zodat ik kan laten zien hoe mijn stage was. Permacultuur heeft mij bewuster gemaakt van wat de natuur te bieden heeft en hoe ik hier een mooie bijdrage aan kan leveren.

Scroll to Top