Plukroute

Share on google
Google
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

De plukroute is een heerlijke wandeling door de stad waar je op verschillende plekken noten, fruit en bloemen kunt oogsten. De voetstappen wijzen je de weg en geven aan waar je kunt plukken.

Op onze speciale Plukroute website en Facebook-pagina Vind je alle in’s en out’ts over de Plukroute. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

De Plukroute biedt gezond, onbespoten en lokaal voedsel, vol vitaminen, mineralen en onbespoten. En lekker dichtbij, dus minder foodmiles.
Het brengt mensen weer in contact met de natuur. Een prachtig straatbeeld, maar ook het besef dat het planten van “nuttig” groen een positieve invloed heeft op het welzijn.

De plukroute maakt zichtbaar hoe het fruit groeit, verhoogt de biodiversiteit en zorgt ervoor dat buurtbewoners samenwerken tijdens de aanleg en bij het genieten van de oogst.

Plukroute

De eerste Plukroute in Tilburg

Hieronder zie je een kort filmpje over het project in de wijk Stokhasselt.

In April 2015 hebben we samen met een groep enthousiaste vrijwilligers uit de wijk Stokhasselt een prachtig eetbaar park en een plukroute aangelegd in het Hof van Puccini in de Puccinistraat in Tilburg. Het resultaat mag er zijn! Een flinke boomgaard met hoogstam appel-en perenbomen, een bessenhaag met ruim 300 bessenstruiken en een eetbaar speelbos met 70 hazelaars, krentenboompjes, vlierbessen en peren. Verder een flinke kruidentuin met diverse keukenkruiden, een kersen”tipi”, appels- en perenhaag, een sierlijke pluktuin met vijgen, wilde citroen, blauwe bessen en verschillende bijzondere voedselbosplanten, waaronder de “Franse uiensoepboom”. Verder is er een route uitgezet waar je hazelnoten, mispels, bessen en peren kunt plukken terwijl je de buurt verkent. Het idee is om deze route uit te breiden en de hele wijk van eetbaar groen te voorzien.

Naast deze Plukroute vind je nu ook een Plukroute in Hank, ontkiemt er een in Breda en worden er zaadjes geplant in verschillende gemeenten. Meer info vind je op www.plukroute.nl.

Een plukroute bij jou in de wijk, op je bedrijf of bij je school? … Dat kan!

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Scroll to Top