Stage bij PUUR Permacultuur

Even voorstellen

Hoi! Mijn naam is Olav. In 2021 heb ik stage gelopen bij PUUR Permacultuur. Als je het afgelopen jaar PUUR Permacultuur gevolgd hebt, zul je vast weleens een artikel of social media post van me langs hebben zien komen, misschien heb je me zelfs weleens gezien op een cursusdag.

Van april 2021 tot oktober 2021 (met een zomervakantie ertussen) ben ik stagiair geweest bij PUUR Permacultuur! Ondertussen ben ik werkzaam voor PUUR Permacultuur vanuit mijn eigen bedrijfje ”EcoNatuurlijk”. Ik schrijf momenteel blogartikelen, houdt de social media bij en ben actief op de online community.

eco stage

Hoe kwam ik hier terecht als stagiair?

In 2018 heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Ecuador! Ik werkte hier bij een Wildlife rehabilitatie centrum genaamd Merazonia. Ik ervaarde hier voor het eerst hoe het is om elke dag, heel de dag in de natuur te zijn. Ook ervaarde ik hoe het was om relatief simpel te leven en voelde ik me echt deel van een community, wat een verfrissing.

Ook werd ik hier voor het eerst ge├»ntroduceerd aan ”permacultuur”. Een concept dat ik zo gaaf vond dat ik thuis meteen meer ben gaan opzoeken.

Vol enthousiasme schreef ik me in 2019 in voor de studie ”Eco&Wildlife”. Mijn eerste stage liep ik bij Hortus Botanicus in Leiden, waar ik enorm veel plantenkennis heb geleerd. Toch wilde ik meer weten over permacultuur, ontwerpen en met name wilde ik meer weten over voedselbossen.

Ik typte simpelweg “stage permacultuur” op internet en zag al snel een blogartikel op PUUR Permacultuur (net als deze dus ;). Alhoewel ik nergens op de website zag staan dat Martijn zocht naar stagiaires en PUUR Permacultuur ook niet te bekennen was op stagemarkt.nl, besloot ik toch een poging te wagen en een open sollicitatie te sturen.

Een dag na mijn sollicitatiebrief besloot ik uit enthousiasme al te bellen. En wat bleek? Martijn had een plan in zijn hoofd voor een online voedselboscursus, ik kwam met de kennis van mijn eerdere diploma (audiovisueel specialist) prima van pas! We konden aan de slag ­čÖé

Mijn stage bij PUUR Permacultuur

stage permacultuur moestuin
stage voedselbos
stage permacultuur

Dus, wat moest ik dan doen tijdens mijn stage? Het was in ieder geval geen koffiezet stage (die taak werd eerlijk verdeeld ­čśë

Tijdens de stage lag de focus duidelijk op ons project: de online voedselboscursus.

We zijn (voedsel)bossen ingegaan om video’s te schieten, hebben experts ontmoet, lesmateriaal geschreven en beeldmateriaal gemonteerd.

Maar… dit was zeker niet het enige onderdeel van de stage, ook ben ik meegegaan op cursusdagen, aanplantdagen en┬á andere actieve dagen. Hier heb ik contact kunnen maken met een grote groep mensen en mezelf kunnen ontplooien als lesgever en daarmee ook op sociaal vlak.

Maar wat mij het meest bijstaat, is de gezelligheid! Door de gezellige, maar ook hele eerlijke band die is ontstaan tijdens de stage hebben we elkaars vertrouwen enorm weten te winnen en heb ik een mooie plek binnen PUUR Permacultuur weten te vinden.

Het neerzetten van de Online Voedselbos Cursus

Ons grootste project gedurende de stage was het neerzetten van de Online Voedselbos Cursus en de daarbij behorende online community.

Dit is een project waar ik nog steeds bijzonder trots op ben. Tijdens het maken van deze cursus werden eigenlijk zowel de kennis van mijn huidige opleiding als de kennis van mijn vorige opleiding op de proef gesteld.

Het eindresultaat spreekt voor zichzelf denkik ­čÖé

De online community

Ook hebben we tijdens de stage de online PUUR Permacultuur community neergezet. Een online community waar cursisten elkaar vragen kunnen stellen, informatie kunnen delen, inspireren, enthousiasmeren en zelfs uitnodigen naar elkaars projecten.

En na de stage dan?

Voor nu ben ik bezig met afstuderen terwijl ik een paar uur in de week schrijf en online-zaken bijhoudt voor PUUR Permacultuur. Nadat ik mijn diploma heb ga ik lekker knallen voor PUUR Permacultuur en m’n eigen bedrijfje, EcoNatuurlijk.

Relevante blogberichten die aansluiten op dit onderwerp

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Wat zeggen onze cursisten over ons?

Benieuwd naar wat de cursussen je te bieden hebben?
Swipe hieronder om de ervaringen van onze cursisten te lezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van ons nieuws en cursussen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief