Laden Evenementen

Ontwerp cursus voedselbos en eetbare tuin

« Alle Evenementen

Ontwerp cursus voedselbos en eetbare tuin

september 11 @ 10:00 - december 11 @ 17:00

€795
voedselbos ontwerp Vrij Leven

Ontwerp je paradijs!

In deze praktische cursus leer je in drie maanden een ontwerp maken voor een voedselbos en eetbare tuin. Raak geïnspireerd door verschillende projecten te bezoeken, krijg nieuwe kennis d.m.v. interactieve presentaties en opdrachten en leer ontwerpen door er zelf mee bezig te zijn.

De ontwerp cursus voedselbos en eetbare tuin is zo opgebouwd dat je de kennis en inzichten die je krijgt stap voor stap toe kunt passen in een eigen ontwerp.

Je leert wat een voedselbos precies is en hoe deze principes toegepast kunnen worden in een eetbare tuin. Vervolgens gaan we verschillende projecten bezoeken, waarbij we steeds het ontwerp onder de loep nemen en uitleg krijgen van de expert die de plek beheert. We leren planten kennen en ook hoe je planten kunt vermeerderen en enten. 

Naar mate de cursus vordert krijg je steeds meer inzicht in het ontwerp proces en bouw je jouw eigen ontwerp stap voor stap verder op. De werkvormen zijn interactief en praktijkgericht. De verschillende gastdocenten brengen ieder hun eigen expertise in en zijn ter plaatse om je te begeleiden bij het vormgeven en invullen van het ontwerp. 

Deze cursus is zowel voor beginners als gevorderden. Tekentalent of voorkennis is niet nodig, een flinke dosis enthousiasme en zin om te leren is veel belangrijker! De cursus is bedoeld voor mensen die een concreet project vorm willen geven of stappen willen zetten in het (verder) professionaliseren van hun ontwerpskills. Mocht je geen eigen eigen project hebben, maar toch graag mee willen doen dan is het mogelijk om een ontwerp voor de cursuslocatie te maken. 

 

voedselbos ontwerp cursus PUUR Permacultuur

Programma ontwerp cursus voedselbos en eetbare tuin

De cursus bestaat uit zeven vrijdagen (van 10:00 tot 17:00). Om de week is er een cursusdag, zodat het tempo er lekker in blijft en je toch tijd hebt om stappen te zetten en de leerstof te laten bezinken. Tussen de laatste en voorlaatste cursusdag zitten drie weken, zodat je de tijd hebt om je ontwerp verder uit te werken. De cursusdagen geven je de voldoende kennis, inzichten en inspiratie om je ontwerp te maken. Daarnaast vraagt het tijd tussen de cursusdagen om het ontwerp en beplantingsplan verder uit te werken en de verdieping in te gaan. Hiervoor krijg je handvatten om mee aan de slag te gaan als je dat wilt. 

Dag 1 (11 september): Wat is een voedselbos? Bodem & bodemverbetering. De kracht van biodiversiteit. Observatie.

Dag 2 (25 september): Excursie dag met theorie, opdrachten en ruimte voor vragen. We bezoeken Den Foodbosch en mijn eetbare siertuin.

Dag 3 (9 oktober): Permacultuur ontwerp principes. Het ontwerpproces. Basisplattegrond maken. Klant interview.

Dag 4 (23 oktober): Excursiedag met  bezoek aan kwekerij Op Goede Grond en voedselbos Vrij Leven. Met Workshop plantvermeerdering en enten. 

Dag 5 (6 november): Tekenles en begeleiding bij je ontwerp met gastdocente Ploni Sikkes van Groengetekend.

Dag 6 (20 november): Plantenkennis en beplantingsplan met begeleiding door Ruud van de Aa van Eufloria.

Dag 7 (11 december): Ontwerpen delen. Praktische tips voor het uitvoeren van je plannen. Afsluiting cursus.

Cursuslocatie

Boerderij ‘t Schop in Hilvarenbeek is een prachtige plek waar kleinschaligheid en werken met de natuur hoog in het vaandel staan. Het familiebedrijf kenmerkt zich door extensieve veelteelt, biologische streekwinkel, een moestuin en een mooie trainingsruimte. 

Kosten

Deelname aan de opleiding bedraagt €785,-  Dit is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en een flinke dosis kennis, inspiratie en plezier. Plus natuurlijk een goed doordacht, eigengemaakt ontwerp. (Wat veel meer kost wanneer je het uitbesteed aan een ontwerper.)

Gegevens

Begin:
september 11 @ 10:00
Einde:
december 11 @ 17:00
Kosten:
€795

Locatie

Boerderij ‘t Schop
Esbeekseweg 2
Hilvarenbeek, 5081ED Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.hetschop.nl/boerderij/

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Scroll to Top