Voedselbos excursiedag

voedselbos excursiedag

Op avontuur op de voedselbos excursiedag

Op de voedselbos excursiedag nemen we je mee naar verschillende voedselbossen. Beleven door te zien, ruiken, proeven en horen wat een voedselbos is. Zodat je kunt ervaren of een voedselbos bij je past en op welke manieren je ermee aan de slag kunt gaan. 

 

Voedselbos experts John Vermeer & Martijn Ballemans nemen je mee op pad. De hele dag is er ruimte om jouw vragen te beantwoorden.

Beleef het voedselbos in de praktijk

Hoe ziet een voedselbos eruit? Wat kun je er zoal oogsten? Wat leeft er in het voedselbos? Levert het ook geld op? Wat zijn de uitdagingen? Hoe pak je een voedselbos project aan? Zijn er subsidie kansen? Moet je rekening houden met regelgeving? Wat kost dat nu eigenlijk? Hoe kom je aan grond? Hoe kom je aan vrijwilligers? En…  nog veel meer vragen komen er waarschijnlijk bij je op wanneer je geïnteresseerd bent geraakt in voedselbossen. 

Door verschillende projecten te bezoeken krijg je antwoord op veel van je vragen. En… ontdek je nieuwe vragen, waarvan je niet eens wist dat je ze had ; ) 

Op woensdag 19 april bezoeken we drie uiteenlopende voedselbos projecten in de omgeving van Tilburg. Agroforestry rijenteelt bij de Voedselketen in Oirschot, een voedselbos van 5 jaar oud met veelal inheemse planten in Tilburg en een voedselbos dat is gestart in een bestaand bos bij een recreatiewoning in Tilburg. 

Voedselbos verhalen

We ontdekken de verhalen achter de voedselbossen door de eigenaren aan het woord te laten. Deze gepassioneerde mensen vertellen de drijfveren waarmee ze de projecten gestart zijn. Je hoort de uitdagingen en succesverhalen die jou kunnen helpen om ook jouw dromen waar te maken.

voedselbos excursie Martijn

Professionals

De dag wordt begeleid door John Vermeer en Martijn Ballemans. Beiden voedselbos pioniers van het eerste uur. De hele dag kun je vragen stellen en gebruik maken van hun kennis en ervaring. Ook hoor je de antwoorden op vragen van jouw medecursisten. Dat maakt de dag enorm waardevol.

Voedselbos-praktijkdag-puur-permacultuur

Samen sterk

Laat je inspireren door de verhalen van de voedselboswachters, de deskundige begeleiding van professionals, maar zeker ook door de mededeelnemers.

Elke cursusdag zien we waardevolle verbindingen ontstaan tussen cursisten. Deze ‘kruisbestuiving’ is een belangrijke meerwaarde van de cursusdag. Jij bent niet de enige met voedselbos dromen… het is fijn om die dromen met elkaar te delen en praktische tips en trick’s uit te wisselen. 

Community

Met de gratis App van Puur Permacultuur kom je direct na aanmelding in verbinding met cursisten en oud-cursisten. Het is een waardevol netwerk waar kennis en inspiratie rijkelijk gedeeld wordt. 

Op die manier start de cursus eigenlijk al direct nadat je je hebt aangemeld en blijf je in contact nadat we samen op avontuur zijn geweest. 

Het gebruik van onze community is volgens ons huisreglement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief