Laden Evenementen

Permacultuur cursus Ardennen (PDC)

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Permacultuur cursus Ardennen (PDC)

20 mei 2019 @ 09:00 - 6 september 2019 @ 17:00

€437 – €875

10 daagse Permacultuur cursus (PDC) op een “Perma-paradijs” in de Belgische Ardennen.

Dompel jezelf onder in de wereld van de duurzaamheid tijdens deze 10 daagse Permacultuur cursus. De boerderij “La Ferme de Desnie” ligt op bijna 500 meter hoogte op een prachtplek in de Belgische Ardennen. Deze plek is de afgelopen vier jaar vanaf de basis vormgegeven vanuit de Permacultuur ontwerpprincipes. Hierdoor is goed te zien dat eenvoud en een goed doordacht ontwerp leidt tot efficiëntie, veerkracht en overvloed. Alles wat men hier doet komt voort vanuit het gedachtengoed om een duurzame wereld te creëren voor nu en voor de toekomstige generaties.

De perfecte locatie om inspiratie en kennis op te doen voor een nieuwe manier van leven!

 

Wat kun je hier oogsten?

Op deze uitgebreide 10 daagse Permacultuur cursus leer je het gedachtengoed en de toepassingen van Permacultuur als ontwerpmethode voor een duurzame leefomgeving. Daarnaast zal je ontdekken dat Permacultuur ook een manier van leven is. Een lifestyle die je in staat stelt om steeds meer in harmonie met de natuur te leven.

Een belangrijk deel van de cursus is dat je vaardig wordt in het maken van een ontwerp. Hiervoor kiezen we bestaande projecten van de deelnemers, zodat het resultaat van de cursus in de praktijk uitgevoerd kan worden en er geoefend wordt met echte situaties.

Hoewel de voertaal op de boerderij Frans is krijg je les in het Nederlands. De lessen worden gegeven in de stal bij de schapen en de paarden waar een aparte plek is ingericht voor de cursus. Daarnaast zullen we geregeld buiten zijn en gaan we op excursie om een collega tuinderij te bezoeken. Overnachten kan in de nabijgelegen B&B’s of camping. De locatie ligt vlakbij Spa, op slechts een uurtje rijden vanaf Maastricht.

 

Programma Permacultuur cursus:

1e week: van 20 t/m 24 mei 2019

Dag 1: Inleiding Permacultuur en rondleiding La Ferme Desnie

Dag 2: Bodemkennis en tuinwerk

Dag 3: Voedselbos en praktische tuinkennis

Dag 4: Excursie Permacultuur tuinderij

Dag 5: Permacultuur ontwerp in theorie en praktijk

2e week: van 2 t/m 6 september 2019

Dag 6: Ecologisch bouwen

Dag 7: Water, energie en economie bezien vanuit Permacultuur.

Dag 8: Ontwerptechnieken en werken aan ontwerp

Dag 9: Werken aan ontwerp

Dag 10: Ontwerppresentaties, sociale Permacultuur en afsluiting van de cursus.

 

PUUR Permacultuur from Martijn Ballemans on Vimeo.

Deze Permacultuur cursus geeft je het vertrouwen dat het mogelijk is om een duurzame wereld te creëren. Èn geeft je de handvatten om hier zelf actief in te zijn vanuit je eigen kwaliteiten.

 

Praktische info

De cursus bestaat uit twee losse weken, zodat je de tijd hebt om de opgedane kennis te laten bezinken en het project te bezoeken waar je in de tweede week een ontwerp voor uit gaat werken.

Deelname aan de cursus bedraagt 875 euro. Dit is incl. BTW en incl. cursusmateriaal, koffie, thee, BBQ-avond en een flinke dosis inspiratie, kennis en plezier. Betaling in twee termijnen is mogelijk. Overnachten kan in diverse gelegenheden de omgeving van Spa (zie verdere info). Maaltijden dienen zelf verzorgd te worden of kunnen tegen een kleine vergoeding verzorgd worden door een lokale cateraar. Na aanmelding ontvang je een overzicht van mogelijke overnachtingslocaties en verdere info over de cursus.

La Ferme de Desnie beslaat 9 hectare terrein dat de afgelopen vier jaar in rap tempo is omgetoverd tot een professionele tuinderij, veehouderij, Permacultuurschool en ontwerpbureau. De komende jaren zal dit verder uitgroeien tot een Europees kennis- en inspiratiecentrum voor Permacultuur. Neem een kijkje op de website en bekijk de foto galarij om een indruk te krijgen van deze bijzondere leslocatie.

Mocht je vragen hebben, mail of bel dan gerust. (zie contactpagina)

We zien je graag op deze inspirerende Permacultuurcursus!

Gegevens

Begin:
20 mei 2019 @ 09:00
Einde:
6 september 2019 @ 17:00
Kosten:
€437 – €875

Wie zijn aanwezig

7 personen hebben zich aangemeld voor Permacultuur cursus Ardennen (PDC)

  • Johan Bartels
  • Lijsbeth Holvast
  • Komle Samson-Bakhuizen van den Brink
  • Evert Kervezee
  • paul steenaart
  • Christophe Rosseel
  • Niels Elemans

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar
Scroll to Top